Thailand | Khao Sok

-Travel Bottles & Toilettas-Travel Bottles & Toilettas-Travel Bottles & Toilettas-Travel Bottles & Toilettas-Toilettas voor shampoos en crèmes.-Toilettas-reisproducten-Holding a flightbag.-Hoes om backpack.-Flightbag in the Netherlands and Belgium-

Thailand | Khao Sok

Na een rit van 3,5 uur komen we aan in Khao Sok. Het is bloedheet en het liefst willen we zo snel mogelijk in het zwembad springen voor verkoeling. Ons primitieve hutje heeft helaas geen airco, maar wel een waaier. Gelukkig koelt het in de avond wat af en is het eigenlijk prima toe doen. Het zwembad koelde ons niet echt af. In de middag regelde we gelijk onze overnight tour naar Khao sok. Dit wordt ook wel tot een van de mooiste plekken in Thailand benoemd.

Na een prima nacht reden we in de ochtend met een busje naar het Khao Sok meer toe. Deze rit duurde iets langer dan een uur. Vanaf de pier stappen we met 20 anderen de longtail boot op en varen we 1,5 uur over het meer. Het water is prachtig van kleur en de natuur geeft een soort Avatar-gevoel. Het meer – Cheow Lan Lake –  is 16 meter diep en is in 1982 ontstaan doordat ze een dam hebben gemaakt om electriciteit op te wekken.

Na een mooie boottocht komen we aan bij onze huisjes op het water. Hier hebben we de tijd om te zwemmen en even te settelen. Na een lekkere lunch is het tijd om terug de boot op te gaan en een hike te doen. De hike was niet echt zwaar, maar de hitte maakte het wat moeilijker. Na een klein uurtje wandelen komen we aan op een prachtige plek waar een klein groepje mensen wonen. Hier stonden drie hutjes, meer was er niet.

Vanuit deze plek pakken we een bamboo boot naar een grot. Ik denk wel de meest bijzondere grot die we hebben gezien. In de grot bevindt zich namelijk koraal. De tourgide vertelt ons dat deze grot miljoenen jaren gelden onder water stond en dat het koraal tot op de dag van vandaag met een halve centimeter groeit. Na de grot gaan we weer terug naar onze accommodatie. In de avond spelen we wat spelletjes met andere Nederlanders, de volgende ochtend moeten we vroeg op.

De volgende ochtend worden we om 6 uur wakker. Het bed waarin we slapen is het hardste waarin we ooit hebben geslapen. Gelukkig maakte de zonsopkomst veel goed. Tijdens de ochtend safari spotten we helaas geen olifanten, maar zien we wel wat aapjes. In de loop van de dag is het weer terug te gaan naar het dorpje waar we verblijven. Hier pakken we een mini van naar onze volgende bestemming: Ao Nang, Krabi.

2 reacties op “Thailand | Khao Sok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.