Maleisië | Georgetown

-Travel Bottles & Toilettas-Travel Bottles & Toilettas-Travel Bottles & Toilettas-Travel Bottles & Toilettas-Toilettas voor shampoos en crèmes.-Toilettas-reisproducten-Holding a flightbag.-Hoes om backpack.-Flightbag in the Netherlands and Belgium-

Maleisië | Georgetown

Twee weken geleden vervolgden we onze reis van Koh Tao (Thailand) naar Georgetown (Maleisië). De afstand tussen deze twee bestemmingen is ongeveer 610 kilometer; de reis duurde 19 uur. Vanaf Koh Tao pakte we de nachtboot en twee mini busjes.
De reis

Op social media zag ik regelmatig video’s van deze nachtboten voorbij komen. De video’s lieten de ‘slaaplekken’ op deze nachtboot zien: een slaapzaal met heel veel matjes op de grond waarbij je zij aan zij ligt. Grote kans dat je oog in oog ligt met een onbekende. Wij hadden geluk! Eigenlijk zelfs dubbel geluk. De boot die we namen had normale stapelbedden. Bij het inchecken kregen we te horen dat wij een VIP slaaplek hadden. We werden naar een aparte slaapcabine gebracht, waar je met in totaal vierpersonen in plaats van 30 personen slaapt. Een gelukje, want we hadden niks extra’s betaald. 

Na opzich een goede nacht slaap vervolgde we onze reis met twee busjes. Het eerste busje reed ons van Surrat Thani naar Hat Yai. Na een tussenstop van een uur, pakte we het tweede busje die ons de grens over reed. Het was een lange reis, maar het ging vrij snel voorbij.

Zie hieronder hoe onze reis verliep. (volg mijn tiktok-account voor actuele video’s)
@ysmeijerink Eerste reisvlog! Volg mijn dag van Koh Tao naar Georgetown, Maleisië 🇲🇾 #reisvlog #georgetownpenang ♬ origineel geluid – YS Meijerink
Georgetown, Penang

Georgetown heeft ons ontzettend verrast! Georgetown is de hoofdstad van Penang; een eiland aan de west-kust van Maleisië. Tijdens ons verblijf hebben we totaal niet het gevoel gehad dat we op een eiland verbleven. Op het eiland staan namelijk veel hoge gebouwen. Het eiland is, in tegenstelling tot andere eilanden, niet gevoelig voor aardbevingen.

Georgetown is een UNESCO-werelderfgoed dat bekend staat om zijn koloniale gebouwen en traditionele tempels. Ook vind je in elke straat streetart. In de stad draait het 24/7 om eten. Elke ochtend als we op stad gingen waren mensen al druk bezig met eten: of ze waren aan het ontbijten of ze waren aan het koken.

Als je door de straten van Georgetown loopt, zul je merken dat de stad een unieke mix van culturen heeft, die teruggaat tot de 18e eeuw. Chinese, Indiase en Maleisische gemeenschappen hebben allemaal hun stempel gedrukt op de stad, wat te zien is in de diversiteit van de architectuur, de religieuze gebouwen en de keuken.

We aten regelmatig streetfood in Georgetown. Dit was het lekkerst en het goedkoopst: we dineerden voor 2,50 per persoon. 


Streetart, kleur, kleur en nog meer kleur..

Georgetown is een openlucht museum. De straten van zijn bezaaid met kleurrijke muurschilderingen, graffiti en andere kunstwerken. Een van de meest bekende streetart-werken van Georgetown is de ‘Children on a Bicycle’, een muurschildering die in 2012 werd gemaakt door de Litouwse kunstenaar Ernest Zacharevic. Dit werk is een van de meest gefotografeerde kunstwerken in de stad en heeft bijgedragen aan de populariteit van Georgetown.

Wat ons ook opviel zijn de kleurijke voordeuren. De ene deur was nog mooier dan de andere deur. Hierdoor was een lange wandeling door de stad zeker geen straf. We keken echt onze ogen uit! De meeste huizen in de stad zijn vervallen, maar dat zorgt juist voor een hele charmante en artistieke sfeer. 

shared32
DSC02052
shared33
DSC02004
shared23
IMG_4463
shared21
shared27

Vorige
Volgende

Hin Bus Depot

Dat Georgetown geen oude stad is maar superhip, merkte we al helemaal tijdens de zondagmarkt. Het Hun Bus Depot is een voormalig (de naam zegt het al) bus depot. Vandaag de dag is het een artistieke plek. Elke zondag vindt hier een zondagmarkt plaats. Met weinig verwachtingen gingen we er heen. We verbleven er de hele ochtend en struinden de hele markt goed af. We trapte de markt af met een lekker ontbijtje. Ik nam een quiche, jap had een bagel. Deze aten we op terwijl we luisterden naar live muziek. Na het ontbijt vervolgde we onze weg over de markt en kochten we een aantal dingetjes. 

Penang hill

Iets buiten de stad ligt Penang Hill. Penang hill is ongeveer 833 meter hoog, daarom rijdt er regelmatig een treintje omhoog. De trein ging op sommige stukken zeer steil omhoog. Eenmaal aangekomen op de top heb je prachtig uitzicht over Georgetown. Als je goed zicht hebt kun je ook het vaste land zien. Wij bekeken hier de zonsondergang. Omdat het Suikerfeest was, zagen we veel vuurwerk in de stad afgaan. 

Al met al hebben we volop genoten van Georgetown. We zijn steeds meer aan de warme temperaturen aan het wennen. Onze volgende stop is Cameron Highlands. Dit ligt hoger gelegen en is daarom wat koeler. Hier kijken we zeker naar uit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.