Sri Lanka | Treinreis naar Ella

-Travel Bottles & Toilettas-Travel Bottles & Toilettas-Travel Bottles & Toilettas-Travel Bottles & Toilettas-Toilettas voor shampoos en crèmes.-Toilettas-reisproducten-Holding a flightbag.-Hoes om backpack.-Flightbag in the Netherlands and Belgium-

Sri Lanka | Treinreis naar Ella

Vandaag verlaten wij via ’s werelds mooiste treinreis het koude Nuwara Eliya samen met een Amerikaanse backpacker die we gister hebben ontmoet in ons hostel. Wij vonden Nuwara Eliya erg mooi en hadden hier achteraf gezien wel een dagje langer willen blijven. 

Lauging Leopard Hostel

We verbleven bij Laughing Leopard Hostel. Dit hostel raden wij zeker aan. Het hostel heeft drie verschillende slaapzalen, maar wij sliepen in een tweepersoons slaapkamer. De kamer was wel erg koud dus wij sliepen in onze enige lange broek en shirt die we bij ons hadden. 

De hostel hosts deden goed hun best om ons te vermaken. Hierdoor hebben wij het spel Monopoly deal helemaal ontdekt. In de avond namen de hostel eigenaren ons mee naar hun favoriete café. Daar dronken we een biertje en poolde we met onze Amerikaanse reisgenoot.

Op de muur van het hostel staan de vertrektijden van de trein geschilderd, waardoor je in één oogopslag ziet wanneer je de trein moet pakken naar Ella. In de ochtend vertrokken wij samen met Nick naar het treinstation om één van de mooiste treinreizen ter wereld te maken. 

De treinreis

We stapte op de trein vanaf een klein treinstationnetje. Vrienden van onze hostel hosts hebben ons naar dit station gebracht. We kochten snel een kaartje voor de rit voordat de trein vol zat. We hadden geen idee in welke klasse we zaten, maar dat maakt voor deze treinrit niet uit! 

De foto’s van de treinreis geven aan hoe mooi deze reis was, maar in real life ziet het er nog beter uit! Daarom is het aan te raden om deze treinrit zelf te maken. De treinreis van Nuwara Eliya naar Ella zou ongeveer 3 uur moeten duren. Maar doordat we de voorste wagon MET Machinist een tijdje kwijt waren geraakt, duurde onze rit 1,5 uur langer. 

In de tussen wagons kun je dus uit de trein hangen en een spectaculaire foto maken (iets wat veel reizigers doen). Er zijn geen deuren waardoor dit makkelijk gaat. Met gevaar voor eigen leven hebben we dit ook gedaan. Als backpacker zie je de gevaren toch wat minder in, dan wanneer je op de bank zit en de foto’s terugziet. 


Ella

Na een adembenemende treinreis van 4,5 kwamen we aan in Ella. De dag van te voren waren we het er over eens dat we zin hadden in wat luxe. We bookten een appartement in een resort met een mooi infinity pool. Het uitzicht vanaf ons appartement was prachtig. Wederom waren de medewerkers van het hotel superlief. Het hotel was iets verder van het centrumpje, waardoor we met een tuktuk daarheen moesten. 

Vind hier meer foto’s van dit reisverhaal..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.